Formfrukost – inspiration läder

Det är ett mycket trevligt format, Formfrukost. Tidig morgon, intressanta ämnen inom hantverk och design. Och, alla bra saker att ta med sig som inspiration både i jobb, vardag och fritid.

Idag fick jag lyssna på Simon Hjälte från Tärnsjö Garveri  ”Rustic elegance from sustainable materials”. Visste ni att framställning av läder kan vara ekologiskt? Att svenskt läder är en biprodukt till köttindustrin. Inget framställs enbart för att få lädret. Hur bygger ett företag en framtid då beroendet bygger på en industri (köttindustrin) som bör minskas?
Bland annat jobbar Tärnsjö med att skapa nya produkter, tolka klassiker på sitt vis. Att skapa användbara produkter och ej enbart att vara en materialleverantör. Som underleverantör ställs krav från köparna att produktion och framställning ska vara bra. Men det handlar även om eget ansvar. Det egna ansvaret och viljan att jobba för en hållbar industri.

tarnsjogarveri

Bild lånad från Tärnsjö Garveri

Eget ansvar är något vi kan applicera på vilken bransch som helst, i allas vardag, när vi köper produkter, när vi gör det vi gör, hemma eller på jobbet. Det blir så klart och inspirerande när jag får höra det i forum som detta. Heja Formfrukost. Jag hoppas innerligt att ni fortsätter. Alla behöver inspiration. Och hantverk.

Boktips: Lone Wolf läderarbete (Natur och Kultur) om du vill #diy

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s