Måndag med kimchi

Mycket kul start på veckan. En introduktion till kimchi hos Natur och kultur med härliga familjen från restaurang Arirang i Stockholm.

Först och främst, vilket hantverk. Vilken tradition. Vilken kärlek bakom kimchi. Guldgrönsaken, den som förädlas. Vi gjorde kimchi på salladskål. Kimchipastan som kryddar rätten består bland annat av vitlök, ingefära, koreansk chili, purjolök, och rättika. Salt och socker är motorn i fermenteringen.

Nu har jag en burk kimchi att se framemot. Fler burkar lär det bli.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s