Ester Nilsson och relationerna

Läste med stor behållning Egenmäktigt förfarande. Blev arg. Blev förundrad. Hur kommer det sig att vi människor uppfattar saker så olika? Egenmäktigt förfarande, då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna. Som om kärlek skulle vara evig. Ha.

Vad förväntar vi oss i en relation, i en romans? Finns det regler eller ska vi inte vara överens?
Relation:
”Det utbyte som finns mellan två eller flera parter, eller mellan grupper av personer. Dessa relationer kan vara baserade på känslor som kärlek och sympati, vanliga affärsförhållanden, eller någon annan typ av sociala engagemang.
Den ömsesidiga medvetenheten samt samlevnadsbenägenheten som återfinns mellan två eller fler människor eller mellan andra objekt; särskilt om sexuella eller äktenskapligaförhållanden.” (wikipedia)

Vad sker i Utan personligt ansvar?
Somrarna blir outhärdliga för Ester, för på sommaren umgås gifta män med frun. Ester Nilsson har blivit älskarinna.” (Utan personligt ansvar, adlibris.com)

Måste läsas. Har de en relation eller en romans? Hon gör det igen. Trasslar in sig och parterna i denna relation/romas har inte riktigt samma syn på vad det är.
”Romans, tillfällig samlevnad med uttryck för romantik.”

Och vad är då ett långt äktenskap som fortsätter, ibland utan några större känslor? En affärsuppgörelse? [transaktion, affär]
Lena Andersson sa i en intervju att hon nog var färdig med Ester Nilsson efter Utan personligt ansvar. Så oansvarigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s