Den andra kvinnan – Therese Bohman

Vad vill Therese berätta? Det är en fråga som blir återkommande när jag läser boken. Huvudkaraktären drömmer om ett annat liv. Det är tristess. Hennes vänner tycks leva kvar i ungdomsvärlden med pojkvänner och plugg. Hon blir älskarinna åt en medelålders läkare. Den andra kvinnan.

Vi får följa en ung kvinna som arbetar på Norrköpings sjukhus i matsalen. Hon serverar maten till läkare, sjuksköterskor, de som står över henne hierarkiskt. Hon längtar bort från den lilla staden. Hon som vill bli författare. Sedan följer tankar (och handlingar) kring sexualitet, hur kvinnan bör vara, tankar om livet. Det blir en röra utan röd tråd. Förmodligen ligger presentationen mycket nära verkligheten. Jag känner inte många som tänker och följer ett spår genom livet. Tankarna såsom livet tenderar att spreta åt lite olika håll. Det är inte en huvudkaraktär att tycka om. Tvärtom. Hon är velig och lättpåverkad även om hon ska framställas som den som vågar vara annorlunda. Hon flyter med trots att hon har starka åsikter om hur det borde vara.
Boken har bra personporträtt, det är lätt att se dem framför sig. Det är det starkaste i boken. Rent av genialiskt. Men jag kommer inte att sakna dem.

Läs mer här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s