Mörka platser – Gillian Flynn

En klassik plot som tar så många vändningar innan det är klart att du inte vet vad du ska tro. En trevande, lite typiskt filmstart, där karaktärer presenteras. Sympati eller avsky. Vi ska känna något. Kanske är det ibland ett problem när baksidetexterna avslöjar för stora delar.

Personligen gillar jag att bli kastad direkt i lejonets håla. Pang! Och sedan tillbakablickar. Men jag måste erkänna att det som händer efter sidan 132 inte är att förakta. Den som väntar på något gott får något riktigt otäckt.  Vi kommer till mörka platser
Det är just karaktärerna och samhället som de lever i som blir huvudrollsinnehavarna. Vad sker med alla dessa människor, deras val, deras valmöjligheter eller ej? Är de förövare eller offer? Intressant fråga.

Libby Day, 7 år när hennes mamma och två systrar slaktas och hon och äldre brodern är enda överlevande. Han döms för morden. Tjugofem år senare tar en ny historia sin början. Libby har kommit i kontakt med en ”mordklubb” som privatspanar i fallet. Hon behöver pengar, de erbjuder henne pengar  i utbyte mot personliga berättelser, ägodelar och kanske att ta tillbaka vittnesmålet.

” Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde – och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.” (adlibris.com)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s