Nathalie – en delikat historia

Precis så som jag ser fransk film, precis som Audrey Tautou skulle spela rollen, precis så läser jag boken Nathalie en delikat historia. Vad är väl en bal på slotten? Alldeles, alldeles underbar!

Sättet författaren David Foenkinos väljer att skriva på ger en känsla av en saga. En saga jag vill vara med i. Det är vänligt, målande och förtrollande. Som i alla sagor händer något. Hur ska det gå?
Ja, det vet du redan om du läser baksidan av boken. Men det är inte förutsägbart. Här dyker små berättelser i berättelsen upp och smeker tanken och skapar en inre film. Det är en bok som värmer hjärtat och ger mig ett leende på läpparna.
Med både skratt och eftertanke är det ett nöje att läsa om Nathalie och hennes liv efter att den stora kärleken dör. Bokstavligen. Han blir överkörd.

Nathalie och François är det perfekta paret som lever fullkomligt lyckliga tillsammans. När François plötsligt dör efter bara några års äktenskap, är Nathalie övertygad om att hon aldrig kommer att se åt en annan man igen, speciellt inte åt en nördig och försynt svensk som hennes kollega Markus. (sekwa.se)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s