Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman

Roligt, igenkänning, ömsint, vänskap, kärlek och en knapp i anus. Det är det jag uppfattar att Ambrose gummihandskbeklädda hand i Toms bakre region tar tag i så det låter ”plopp” i Alla mina vänner är superhjältar. (s. 19)

I en värld där superhjältar går omkring på gatorna som vem som helst kan allting hända. Tom är ingen superhjälte, men alla hans vänner inklusive nyblivna frun är det. Hon är Perfektionisten. Allt hon gör blir perfekt, är perfekt. Men så blir hon hypnotiserad av sitt gamla ex Hypno och plötsligt ser hon inte Tom längre. Han har blivit osynlig för henne.
Nu måste han under ett sista desperat försök, en flygning mellan Toronto och Vancouver, försöka få henne att se honom igen. Ska han lyckas innan det är försent?

Rolig: alla dessa superhjältar.
Stresskaninen, Om du kommer till en fest och plötsligt känner dig totalt avslappnad är det mycket möjligt att Stresskaninen är där. Hon har fått förmågan att absorbera all stress från alla inom en tjugo meters radie. (s.32)

Härmapan, har en förmåga att kopiera den personliga stilen hos vem som helst. …till den milda grad att de börjar framstå som mindre framgångsrika versioner av sig själva. (s.77)

Slöfocken, dagen då Slöfocken upptäckte sin superkraft en fantastisk förmåga att säga ”Skitsamma” och verkligen ärligt mena det. (s.75)

Igenkänning: jag kan nog placera en och annan vän som en superhjälte…

Ömsint: mitt i det roliga, jag skrattar högt, finns det en finstämd historia om vänner, kärlek och livet

Kärlek: det är en kärlekshistoria mellan Tom och Perfektionisten ska du veta

Alla mina vänner är superhjältar: Alla Toms vänner är superhjältar – bokstavligen. Tom har till och med gift sig med en superhjälte, Perfektionisten. Men på deras bröllop blir Perfektionisten hypnotiserad av sin före detta pojkvän, Hypno, att tro att Tom är osynlig. Inget han gör kan få henne att se honom. (Printz Publishing)

En varm, välfylld 4 till 108 fullproppade sidor

 

Alla mina vänner är superhjältar

1 thought on “Alla mina vänner är superhjältar av Andrew Kaufman

  1. Ping: Julkalender hos mig – du är en superhjälte | CatOnHat – books´n´stuff

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s