Fallvatten av Mikael Niemi

Hade turen att få se och höra Mikael Niemi presenteras sin bok på Bokmässan tidigare i höst. Det är hans intensiva röst och inlevelse som jag hör medan jag läser. Det är med en lätthet som jag flyger genom boken. Det är med hjärtat i halsgropen jag läser vidare. Herregud människa, vad utsätter du mig för? Fallvatten – otäckt bra!

Perfekt kapitelindelning där jag kommer nära karaktärerna, är med i det som håller på att hända, är med när det händer. Boken går vidare precis när jag är i upplösningstillstånd och vill veta mer, går vidare och bygger upp spänningen. Jag erkänner på en gång att det finns vissa som jag verkligen vill ska klara sig. Andra önskar jag livet ur. Det är så spännande, levande och sugande att jag knappt kan lägga boken åt sidan. Vad gör katastrofen med människor? Vad får dem att göra det de gör? Vad skulle du själv göra? Det är svensk spänning som slår till i verkligheten som en tsunami. Eller du, det är ju en tsunami som drabbar norrbottens inland och alla som bor där.

Gå genast och köp boken. Den finns även som ljudbok där författare själv, Mikael Niemi, läst in boken. Kan inte bli bättre. Funderar på om jag inte måste HÖRA boken också.
Fråga: när den blir film, vem spelar då Vincent, Barney och Sofia?
En sak till, det är nog bara i ”norrland” man kan beskriva kärleken till en bil, en Saab, såsom den beskrivs i denna bok. Takes one, to know one!

En solklar 5:a!

Fallvatten: En dag händer det ofattbara – plötsligt reser sig en grå vägg, det är dammarna som till slut brister, enorma krafter släpps lösa och en flodvåg som inte borde finnas sveper undan allt i sin väg. Längs sin väg mot havet kommer vattenväggen inte bara att förändra landskapet för alltid, människornas liv blir aldrig detsamma – i den mån de överlever… (Piratförlaget)

Läs även en recension hos Booz´n´books >>

1 tanke på “Fallvatten av Mikael Niemi

  1. Lyssnar på den just nu. Mikael Niemi själv ger helt klart en extra dimension till historien. Och jag tänkte precis som du det är bara i ”Norrland” det finns beskrivningar av den här kalibern!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s