Babel ikväll

Så jag har längtat. Och med en rivstart där den mycket sympatiske Mikael Niemi pratar om sin nya roman Fallvatten kan jag inte göra annat än att luta mig tillbaka och njuta. Luleälven hotar Norrbottens inland och orterna längs med kanske stryker med. Du har inte lång tid på dig att evakuera, vad tar du med dig?
Nu är Babel ett mycket, mycket underbart och härligt program som inte på långa vägar kan beskrivas här och nu. Se det på SVTPlay om du inte sett det direkt ikväll.

Vi fortsätter med feminism i bokform. Alltings början av Karolina Ramqvist om Saga som växer upp med en mor som är konstnär och radikalfeminist. Diskussionen kring boken rör sig bland annat kring fixering kring kvinnliga karaktärer som offer, hur kommer det sig? Kvinnors agerande ska tolkas och därför ställs andra krav även på karaktärerna som förebilder, säger Karolina.
En ledande fråga i boken är, går det att uppfostra ett barn att bli feministiskt?
In på scenen stiger nu Caitlin Moran som skriver om feminism med humor, hövlighet och bekväma trosor, detta resulterade i nya boken Konsten att vara kvinna (How to be a woman). Boken ska även bli film där Caitlin och hennes syster skriver manus.

Tillbaka till frågan, kan du uppfostra ditt barn feministiskt?
Caitlin svarar: Ja, genom att uppfostra våra barn att våga ifrågasätta!

Med denna sammanfattning vill jag dock säga: Jan Gradvall – du lyfte intervjun med Caitlin Moran på Kulturhuset den 29/8. Denna intervju borde alla i Sverige fått se och höra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s