Bombyx/Anne Rambach

Alla dessa bildstarka scener som utspelar sig i Paris. Till och med en eldstrid ter sig som ett vykort, i 13:e arrondissementet, under en balkong, i en gränd.  Det är en annorlunda inramning i denna deckare/thriller som bjuder in till en värld av sorg, mord, och blommor. Då jag haft ett uppehåll i deckarvärlden ger Bombyx mig en mjukstart genom att nästan behandla huvudspåret som en bisats. Inte på ett dåligt sätt, men visst är berättelsen något ojämn stund till annan.
Huvudpersonen, Diane, är inte bara vacker som en gudinna, hon är även atletisk och mycket, mycket modig. Hon tar sig fram via husfasader, kastar sig i Matrix-slowmotion för att rädda andra samtidigt som hon kan tala till de döda. Fantasi utan att det blir krystat eller för den delen overkligt. Främst i början av boken när Diane som karaktär ska byggas blir beskrivningarna en aning påklistrade och för mycket ”detta ska sägas”. Men storyn växer och gör en del oväntade vändningar som ger spänning och god läsning.
Jag har sagt det förr om böcker från Sekwa, det känns som en film…
”Frilansreportern Diane Harpmann, som tidigare sysslade med grävande journalistik, försöker döva sorgen efter en personlig tragedi genom att skriva ytliga livsstilsreportage. När hon ska göra ett jobb om kinesiska bröllop på restaurang Bombyx i Paris chinatown, hamnar hon mitt i en blodig eldstrid. Hon klarar sig undan med livet och några avslöjande foton i behåll.” sekwa.se
Betyg: 3/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s